Hakkımda

Paylaş !

Cemil ÖZ

1976 doğumludur. İzmirli bir ailenin çocuğu olarak ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini İzmir ilinde tamamlamıştır.

Sırasıyla İzmir Atatürk Lisesi, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi ( Lisans – 1999); son olarak da aynı üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünden ( Yüksek lisans – 2018) mezun olmuştur.

2015 yılından itibaren İzmir Barosu Atatürk Araştırma Merkezi’nde 2015 – 2017 arası komisyon başkanı ( kurucu ) ve 2017 – 2018 arası merkez müdürü ( kurucu ) olarak görev yapmıştır. Çalışmalarında eğitsel özellikli organizasyonlar yanında, İzmir Barosu ve bir kısım sivil toplum örgütlerinin vekili olarak; 5816 sy Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun’dan kaynaklanan davalarda görev almıştır.

2019 – 2020 arası hukuk, eğitim ve organizasyon alanındaki faaliyetlerini bir dönem kurucu başkan yardımcısı olduğu; İzmir Avukatları 100. Yıl Derneğinde sürdürmüştür.

İlgi ve çalışma alanları Cumhuriyet tarihi, 5816 sy kanun uygulamaları, Jeopolitik, Organizasyon oluşturma ve yönetimidir.

Cumhuriyet değerlerine ve Türk devriminin toplumsal hayatımıza kattığı özgürlüklere bağlı, hukukçu bir aileden gelmektedir.

Dedesi, 1930 yılında gericilerin gösterdiği vahşet sonucu yaşamını yitiren öğretmen – asteğmen Kubilay için kurulan mahkemede görev almış; daha sonra uzun yıllar İzmir Adliyesi’nde memur olarak çalışmış; emekli olduktan sonra da Bornova’da dava vekilliği ( avukatlık ) yapmıştır.

2000 yılından beri kesintisiz şekilde İzmir Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır.

KEMALİZM MİLLİ İDEOLOJİMİZDİR



5816 Anma Atatürk Başucu Kitapları Cemil ÖZ CHP Cumhuriyetçilik Devletçilik Devrimcilik Diyanet İşleri Başkanlığı Ermeni Mezalimi Halkçılık Hukuk Kemalin Askerleri Kemalizm Laiklik Megali İdea Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN Prof. Dr. Ergün AYBARS Tarih Turgut Özakman Türk Modernleşmesi Türk İstiklal Harbi Ulusçuluk İzmir İzmir'in İşgali İzmir Barosu


Diğer Yazılar İçin